Tutoriály pro vás

12.09.2010 12:26

Hodně lidí, co se dostane ke Game Makeru se k němu dostane buď přes přátele, přes internet nebo přes školu. Jelikož Game Maker je opravdu rozsáhlý program, má neuvěřitelné schopnosti (opravdu má) a navíc je velice jednoduše ovladatelný, vybere si jej hodně začínajících programátorů. Ovšem je tu jeden problém. Buď si začínající programátor koupí hned ze začátku Pro verzi ($20), nebo si vyzkouší Lite verzi. Je logické nejdříve vyzkoušet Lite verzi, protože přeci nebudete vrážet peníze do něčeho, co poté nevyužijete. Kam tím mířím? Tyto stránky by vám měli nabídnou možnost naučit se nějaké techniky v Game Makeru. Pro některé techniky stačí Lite, ale pro jiné je třeba Pro verze.
Většina tutoriálů bude pro Lite verze (ikdyž je to Lite, dají se vtom udělat opravdu dobré věci), protože většina z vás bude mít pouze Lite verzi. Ale abychom neochudili ty stou Pro verzí, budou i tutoriály určené pro placenou verzi Game Makeru.
Další věc, kterou byste měli vědět je to, že všechny tutoriály budou v kódu. V Game Makeru jsou dvě možnosti programování: 1. pomocí D&D (Drag and Drop) ikon, které představují akce, 2. Pomocí ikonky Code, kde každou akci vyjádříte smyslnou řádkou kódu.
Pro vás začínající programátory a programátorky je důležité se naučit s kódem již od začátku, pomůže vám to později v různých věcech.
- pro ty co už znají ikonky, existuje program, který vás naučí, co každá ikonka znamená v kódu.

Všechny tutoriály jsou dělány pro Vás.

Novotass